måndag 29 juni 2009

Gatumusikanter behövs


Från och med i morgon förbjuds gatumusikerna att spela i centrala Göteborg, mellan vissa tider i alla fall. Företagarföreningar har klagat på att det är ett störande moment för deras personal när samma låt spelas gång på gång. Jamen, det är ju i alla fall levande musik. Det räcker ju att slå på vilken radiokanal som helst, inte är det mycket variation på musiken där heller. Samma låt spelas ju om och om igen, och det ska vi kunder stå ut att lyssna på också. I vissa butiker är musiken på så hög volym att man blir nervös och går ut därifrån, och jag har inte ro att prova kläder i discotakt. I Göteborg har många artister skrivit på uppropet mot förbudet och jag hoppas att det kommer att hävas. Vi behöver kultur av olika slag och den musiken som spelas i butikerna är väl inte ett dugg bättre än gatumusikanternas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

David sa...

Visst, men med en radio har du möjlighet att byta kanal eller stänga av den helt när du blir trött på låten. Vad gör du med gatumusikanten? Jagar bort honom?

Har inget emot gatumusikanter i sig. Men det kan vara störande när de spelat samma låt i 2 timmar. och du lyssnat till samma gnölande hela tiden. Om de åtminstone kunde gå två kvarter bort och spela för några andra eller lära sig nya låtar. (och framför allt träna lite innan de spelar för publik).

Detta gäller VISSA som (precis som vanligt) lyckas förstöra för alla andra. Somliga gatumusikanter är skitbra, kan spela vad som helst och det låter BRA.
Hade alla varit så hade detta förbud inte behövts.