torsdag 16 december 2010

Hurra!


I dag fyller min systerdotter år. Hon föddes alltså mitt i julstressen för rätt många år sedan. Jag var bara 6½ år, men minns paniken (det blev alltid panik när min mamma och syster var inblandade i något).

Min syster hade varit med och bakat pepparkakor på kvällen den 15 december och hon vaknade på morgonkvisten natten till den 16 och trodde hon ätit för mycket pepparkaksdeg, för hon hade ju så ont i magen. Mamma skrattade åt henne för hon förstod ju vad klockan var slagen. Och stackars pappa fick ge sig ut i kylan och skjutsa henne till Örebro. Min syster fick alltså sin dotter senare under dagen och kunde inte skylla på pepparkaksdegen.

På den tiden, anno 1964, fick inte papporna vara med under förlossningen. Förresten kunde inte pappan i fråga vara med för han gjorde lumpen och kunde inte komma ifrån så lätt.

Så när min syster fått barn skulle mamma ringa till den lyckligt ovetande fadern och meddela att han fått en dotter. Men han trodde att mamma skojade när hon sa att han blivit pappa. Han fick väl en chock stackarn, han hade ju inte ens en aning om att hans fru åkt in till BB.

Förresten grattis min systerdotter!

Nu är vi nästan lika gamla ...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: