tisdag 20 juli 2010

Asså politiker

Har de inget vettigare för sig?

För ett tag sedan läste jag i NA om fyra restauranger som riskerade att mista sina tillstånd för uteserveringar eftersom de inte hade sina bord och stolar direkt på marken, utan hade lagt ut mattor. Jag antar att mattorna underlättar både för gäster och framför allt för serveringspersonalen, som annars riskerar att snubbla på den lite ojämna trottoaren. Och det blir ju faktiskt lite mjukare att gå på dem, personalen lär väl gå några mil varje arbetspass.

Kommunen kopplade in polisen, eftersom man ansåg att restaurangerna inte följde det kvalitetsprogram som tagits fram för Örebro, vilket innebär att uteserveringar  inte får byggas hur som helst eftersom de ska passa in i stadsbilden. Programmet är framtaget av politikerna, som för övrigt aldrig verkar var ute på stan i annat ärende än att se hur restaurangerna sköter sig och absolut ska hämnas nästa år med indraget tillstånd om de utpekade restaurangerna inte tar bort sina mattor.

Jag blir så trött. Polisen verkar också tycka att det inte är värt att lägga alltför mycket tid på. Då finns det i alla fall några som är vettiga i den här stan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: