lördag 30 juli 2011

Så himla gott!


I går kväll var vi ju bjudna till sonen med sambo. Dessutom skulle hennes föräldrar komma dit, och en av hennes bröder (han som ska gifta sig i Gibraltar i september). Mamman och brodern träffade vi när sonen flyttade till Strängnäs, men pappan hade vi aldrig sett. Och han visade sig vara en rolig prick.



Vi blev bjudna på vietnamesiska vårrullar och det var en ny positiv erfarenhet. Tänk er tacos, fast helt andra smaker;lime, soja, vitlök, koriander, thaibasilika. Vi hade dessutom glasnudlar och packade in maten i rispapper, som vi först blötte så det blev mjukt och böjbart. Det kändes nästan lite som om vi packade in maten i någon sorts plastpåse.


Och sedan doppade vi rullarna, som vi gjort med olika finess och i alla möjliga storlekar, i en dipsås som var underbart god.


Säkert kommer vi att göra de här vårrullarna hemma också, nu när vi fått smaken på dem. Så himla enkelt och så otroligt gott. Och alla är ju med och lagar sin egen rulle, och kan stoppa i precis vad man är sugen på. Jag åt nog mest kyckling och räkor, men det fanns strimlat kött också, och det var säkert också jättegott.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , 

Inga kommentarer: