söndag 6 september 2015

Sjuka katter
När vi skulle hämta Wille på djursjukhuset i fredags kväll stod grannen med sin katt Nisse utanför och väntade på att bli insläppta. Vi blev lika snopna att se dem som de blev när de såg oss. Nisse hade haft blodiga diarréer och veterinären tyckte att det var bäst att komma dit med honom.

Vi hämtade Wille som de hade dränerat bölden på. Han hade varit sövd och var lite omtöcknad. Vi åkte till apoteket och hämtade ut medicinen på receptet, köpte koksaltlösning och en salva att smörja på kring såret. Nu mår han bättre, men vi ska ha koll så att bölden inte fyller på sig och spola såret varje dag. Dessutom ska han ha medicin i munnen och salvan på bröstet.. Och det är ju inte det lättaste att hålla en slingrande och vresig katt och göra allt detta. Dessutom får han inte gå ut förrän såret är läkt, och det är så svårt att stå emot när han så gärna vill. Men jag säger att han inte får gå ut, att han är sjukskriven, och efter en stund ger han upp. Stackaren.

Nisse kom hem från sjukhuset igen, han hade en tarminflammation. Ha fick dropp och får nu äta skonkost för att magen ska bli bra. Tur att det gick bra för våra katter, de är ju så bra kompisar och kan snart leka med varandra igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: