onsdag 12 oktober 2011

Snåljåpar



Det sägs att skolan ska vara avgiftsfri. Flera skolor i bland annat Umeå, Malmö och Jönköping har fått sluta med fruktstund i skolan efter att föräldrar anmält dem till skolinspektionen. Nu är det slut på fruktstunderna under lektionstid också i Ramdalsskolan i Oxelösund eftersom en förälder anmält skolan till Skolinspektionen. Enligt föräldern blir kostnaden för frukten hög, om man räknar på ett läsår. Kostnaden beräknas till 380-570 kronor per barn och läsår.

Men får inte barnen frukt hemma? Kan de inte äta den i skolan i stället i så fall?

Om det nu är så att familjen inte har råd med frukt till barnen kanske det är dags att dra in på andra kostnader. Förmodligen läggs åtskilliga hundralappar per år på snabbmat, chips och läsk i stället för frukt.

Sen finns det ju de som alltid ska ha allting gratis, och de som klagar på allt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anna sa...

Som f.d. lärare blir jag så sur på sånt här!

Barnen mår ju jättebra av frukt och bästa tiden på dagen att äta en frukt är mitt på förmiddagen så att de står sig till lunch och håller fokus.

Föräldrar som gnäller över kostnaden för ett äpple skulle (om de kunde) gnälla över kostnaden för strumpor och skor och kräva att skolan skulle stå för uteskor som eleverna ska ha rast utomhus.