lördag 30 maj 2009

Helt självklart


Jag tycker det är självklart att rökare ska få betala mer för sina försäkringar än en icke rökare, i alla fall för privat sjukförsäkrning. Det är ju så att rökare som måste opereras har det svårare efter operationen, såren läker sämre eftersom blodcirkulationen är försämrad. Tänk, vad alla dessa extra resurser som rökare kräver kostar! Naturligtvis borde livförsäkringen också vara dyrare, eftersom rökare har en löper en störe risk att dö av hjärt- och kärlsjukdomar på grund av sin rökning. Problemet för försäkringsbolagen är väl att kontrollera om en försäkringstagare röker eller inte. Och en rökare kan ju faktiskt komma på den briljanta idén att sluta. Blir det billigare då?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

varför stanna vid rökare, varför ska inte feta ha högre premie också? dem tar en egen risk att äta ihjäl sig.. och skidåkare, en frivillig risk att kasta sig ut i backen och kanske bryta benen. Nej retoriken är hemsk och diskriminerande.

Staffay sa...

I analogi med detta borde ju alla människor som lever med någon sorts riskfaktor betala mera, jag vill ju inte ha en högre premie för att det finns de som: super/knarkar ihjäl sig, patienter som dör av fetma, bergsbestigare, sockersjuka, sinnessjuka, astmatiker och andra som råkar dö i förtid och kostar sjukvården pengar